Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Γαζίου

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Γαζίου (Δ΄ Δημοτικού), στο Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και στο Αγρόκτημα της Γεωπονικής σχολής. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε πρακτική άσκηση με χρήση του προσομοιωτή οδήγησης, άσκηση στον ΚΟΚ και οδηγίες για ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την κ. Παπαδακάκη Μαρία, Καθηγήτρια Εφαρμογών και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και οι συνεργάτες του Εργαστηρίου, ο κ. Βασιλάκης Εμμανουήλ, η  κ. Παχιαδάκη Μαρία και η κ. Σταυροπούλου Σταυρούλα, καθώς και οι κ. Θανοπούλου Ιωάννα, η κ. Σπανακάκη Ειρήνη-Χρυσοβαλάντω, η κ. Χραπάλου Ιωάννα, η κ. Χατζηορφανού Ελένη, η κ. Τσιρώνη Γεωργία, ο κ. Παναγιωτίδης Άγγελος, η κ. Κουτσουπάκη Κωνσταντίνα και η κ. Μιχαλάκη Δάφνη.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκίνησε φέτος και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.), τις δ/νσεις εκπαίδευσης, τις σχολικές επιτροπές, τις δ/νσεις των σχολικών μονάδων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και το Εργαστήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, αποσκοπεί στο να ενημερώσει αποτελεσματικά τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων για θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας. Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τους οδηγούς, θα προαχθεί η σωστή οδική συμπεριφορά και η ασφαλής οδήγηση, θα ενισχυθεί η σήμανση μπροστά από τα σχολεία, αλλά και θα πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις της σχολικής κοινότητας με τις υπηρεσίες, τους φορείς και τις οργανώσεις πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Venue: Laboratory of Health and Road Safety, Department of Social Work, School of Health and Welfare Services, Technological Educational Institute (TEI) of Crete, Heraklion, Greece

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*