Ενδοοικογενειακή βία: Ευχαριστήριο από την Αρχιεπισκοπή για την εκδήλωση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδηλώσεως που διοργανώθηκε στο 2 ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεών της, για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τον περιορισμό του κοινωνικού προβλήματος της Ενδοοικογενειακής Βίας και της Κακοποίησης Παιδιών και Γυναικών.

Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τους ομιλητές – εκπροσώπους των υπηρεσιών, συλλόγων και φορέων που μετείχαν στην συζήτηση και συγκεκριμένα, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Βενιζελείου Νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, το Χαμόγελο του Παιδιού Ηρακλείου και το ΕΚΑΒ Κρήτης.

Καθοριστικής σημασίας υπήρξε η ανταπόκριση και καλή συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, της Διεύθυνσης του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, καθώς και του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV, χορηγού Επικοινωνίας της Εκδηλώσεως.

 

Δεύτερη εκδήλωση ευαισθητοποίησης της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 18.30 το απόγευμα στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, επί της Κονδυλάκη 32 και ο τίτλος της είναι: «Σημεία ενδοεικογενειακής βίας και κακοποιητικές πρακτικές. Διαχείριση – Προστασία – Αντιμετώπιση. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, τελεί υπό την αιγίδα της, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, καθώς και υπηρεσίες, φορείς και συλλόγους που μετέχουν με εκπροσώπους – ομιλητές στην συζήτηση. Χορηγός επικοινωνίας «ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗ ΤV».

Η προσπάθεια για άλλη μία φορά αγκαλιάζεται από την τοπική κοινωνία με συλλόγους γονέων να λαμβάνουν ενεργό ρόλο…αλλά και την έμπρακτη στήριξη του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου που προσφέρει την δυνατότητα να φιλοξενούνται στο στόλο του οι αφίσες και τα ενημερωτικά μηνύματα των ομιλιών που προγραμματίζονται για όλη την εκστρατεία ενημέρωσης. «Ενημέρωση, διαχείριση, προστασία, δικαιοσύνη – νομική πρόνοια, πρόληψη, υποστήριξη, διάγνωση, αμαρτία, εκπαίδευση, γνώση… συνεργασία» οι λέξεις κλειδιά για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είπε σήμερα στον 98.4 ο κοινωνικός λειτουργός της Αρχιεπισκοπής Γιώργος Σαριδάκης που έχει την ευθύνη διοργάνωσης των συγκεκριμένων δράσεων ευαισθητοποίησης.